Frommare kan ingen vara – senaste nytt om boken

Min debattbok, vars fullständiga titel är Frommare kan ingen vara – texter om blågul renlärighet och ett land på glid, ser nu ut att kunna ges ut vid exakt den tidpunkt som planerades, nämligen dagen innan midsommarafton, den 19 juni 2014.

Mer information kommer att läggas ut här och på Mummelförlagets hemsida inom kort!

Den justerade omslagstexten lyder:

”Vanligt folk som går till tingsrätten för att söka rätt blir ruinerade vid förlust. Tonåringar som har haft helt ömsesidiga sexuella relationer med något yngre tonåringar blir dömda som sexualförbrytare. Svenska skolan låter sig styras av intellektuella vandaler. Sjukskrivning beror ibland på att man skäms eller är sur på chefen.

I texter som blandar essäformen med vetenskaplig metod och politisk pamflett trycker författaren på flera ömma punkter på den svenska samhällskroppen. Då och då sker det utifrån hans egna erfarenheter från politikens och juridikens världar.

Ett särskilt inledande kapitel viks åt de sektliknande villkoren för debatt som etablissemanget gör allt för att vidmakthålla.

Vidare får ämnet invandring och påstådd rasism ett extra stort utrymme, liksom det tema som är gemensamt för flera av texterna: den svenska välfärdsnationalismen och det fromhetssökande förhållningssättet i flera viktiga samhällsfrågor.”